Saturday, 2 February 2013

Breastfeeding is the best!

Sejak pregnen lg aku dah niat nk fully bf umar smpai 2thn..Alhamdulillah dgn niat murni ni Allah permudahkn segalanya..Time dlm pantang mmg susu sgt meriah..Klu xpump ja sure bengkak..Berterusan smpai skg dah genap 1 thun umur Mohammad Umar Nafiz..Alhamdulillah..Rezki Allah kan..Selain mkn berkhasiat,aku jugak amik suplement..Of course la shaklee..Dah xpercaya dah yg lain..Shaklee dihatiku..ceyy cam UITM dihatiku pulak..hehe..

Erm ada yg slah faham dgn konsep breastfeed ni.Konsep asas dia DEmand n Supply..Ada demand,ada supply.Jgn salahkn Cik B kecik la sbb tu susu sikit,xamik supplement la sbb tu xdak susu..Bukan! Bukan! Bukan!Salah !..

Fungsi supplement ni bukan utk tmbh susu..Supplement ni fungsi dia utk cover smua keperluan bdan kita..Yala kita breastfeed anak,mesti nk kna cukup smua vitamin kan supaya dapat disalurkan kpd bayi melalui susu ibu tu sangat berkhasiat.Ok klu xmau amik supplement pon xpa..dgn syarat SETIAP hr kena mkn makanan yg cukup semua vitamin A,B,C,D,E,K,iron,zinc,protein dan lain-lain smua utk keperluan bayi yg kita nyusu..Kawe idokle rajin nk mkn sayur kdg2 tu..So aku cover la dgn supplement.. So supplement apa?mestilah shaklee?sbb apa?sbb dia natural,bukan sintetik dan semestinya HALAL..Xkisah mahal utk sebuah kesihatan jika hasilnya amatlah memuaskan..

Kita cita pasai vitamin pulak.Dulu amik basic dah (vitalea,vit c,b com,ostematrix) skg ni just add on ja omega dan esp..Pasai pa?
Ok omega ni sgt baik utk otak kita..Yala minyak ikan kan mmg baguih untuk otak,ada DHA,EPA..SO amik ni sambil breastfeed umar,dapat khasiat kt dia jugak di samping bakar lelemak kt bdn mama ni ha..hehe..
Esp pulak protein.Baby membesar dgn sihat sgt memerlukan protein dlm diet harian mereka..So amik esp ni utk bekalkn protein utk baby melalui susu ibu..Selain itu,khasiat yg si ibu dpt kulit cantik,parut jerawat kurang,boleh kuruskn badan,badan bertenaga dan yang paling best,strech marks dah kurang..Best2..

Apa lg?Mehla kita sesama sihat dan bertenaga dgn Shaklee.


Nk try?
Contact sy
Shyda
Shaklee Independent Distributor
ID: 883186
whatapps /sms : +60174107885

2 comments:

Emma Marinie said...

Kami pun penggguna tegar shaklee juga..huhu

shyda harun said...

Kan..Best kan..dulu dok ingat mahai sgt shaklee ni..Lani bila dah guna xdakla mahai sgt pon..Berbaloi2