Friday, 1 March 2013

Kalsiummm!

Lama sungguh xupdate..bukan apa..sejak little boy sy msuk 1 year,byk betoi akai dia..asyik ikut punggung ja..xleh tinggal lansg..nk kita teman dia main sesedia..xmain pon xpa,jnji duduk sebelah..Anak ooo anak..Oklah disebabkan offer mac ni OSTEMATRIX,kita cita pasal kalsium..

Sbb apa kalsium tu penting???

Kalsium sangat diperlukan untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat serta gusi yang sihat. Ia juga amat penting untuk menstabilkan degupan jantung dan penghantaran isyarat saraf. Kalsium merendahkan kadar kolesterol dan membantu mencegah penyakit kardiovaskular. Ia diperlukan untuk pembentukan dan kontraksi otot bagi mengelakkan kekejangan otot

Kalsium sangat diperlukan untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat serta gusi yang sihat. Ia juga amat penting untuk menstabilkan degupan jantung dan penghantaran isyarat saraf. Kalsium merendahkan kadar kolesterol dan membantu mencegah penyakit kardiovaskular. Ia diperlukan untuk pembentukan dan kontraksi otot bagi mengelakkan kekejangan otot.

Bukan itu saja, kalsium penting untuk pembekuan darah dan mencegah kanser. Ia menurunkan tekanan darah dan mengelakkan kehilangan jisim tulang. Kalsium membekalkan tenaga dan terlibat dalam penstrukturan RNA dan DNA protein.

Kalsium juga terlibat dalam mengaktifan beberapa enzim, misalnya lipase yakni enzim pemecah lemak. Kalsium turut terlibat dalam memastikan kadar penyerapan nutrien oleh membran sel.

Malah kalsium juga membantu menjaga kesihatan kulit dan mengelakkan pre-eklampsia semasa mengandung. Ibu mengandung yang mengalami darah tinggi boleh mengambil kalsium bagi menurunkan darah tinggi semasa hamil.
Sumber: Kak Lyna

Meh kita tgk jika kekurangan kalsium
  • Selalu kekejangan
  • Kuku rapuh
  • Gigi mereput
  • kebas kaki dan tgn
  • Hyperaktif
  • Tekanan darah tinggi
  • Insomnia
  • Paras kolestrol dalam darah tinggi  
  • Osteroperosis
  •  
 Apakah ostematrix??
Shaklee Ostematrix adalah kalsium yang isinya paling seimbang utk memastikan kadar penyerapannya 99%.
Diperbuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati,mangandungi kalsium,magnasium,fosforus dan vit D ,zinc,Kuprum,manganes dan baron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. 

Bg kaum ibu yg hamil..kalsium sgt penting utk pembentukan tulang bayi.Jika kalsium berkurangan si ibu akan sakit gigi,sakit belakang..Oleh itu utk elakkan kesakitan tersebut marilah cuba OSTEMATRIX dari shaklee ini!Promosi Mac 2013,beli 6 percuma satu..Sgt jimatt!

Ingin mencuba?hubungi saya 24/7


Shyda- SID (883186)

Independent Distributor

PM FB/SMS/WHATAPPS /EMAIL

0174107885/nurshyda86@gmail.com
  Ingin menjana pendapatan lebih secara online?Marilah sertai kami..

No comments: